onsdag 18 maj 2011

Ombyggnationen av huvudbyggnaden har nu startat!

I måndags började ombyggnationen av huvudbyggnaden. Jag och Günther har spenderat helgen med att röja vinden på all bröte som man hamstrat och lagrat där (jättekul jobb när man har en man som inte kan skilja sig från något, inte ens en Kalle Anka pocket bok ... med baktanken, att den en dag kommer vara värdeful :-) ).

All panel skall bytas på huset och på bilden ser ni att de började på en gavel.  Min sysselsättning nuförtiden (när barnen gått och lagt sig) är att måla panel.

Förrutom att byta panel så skall de lägga om taket, göra två frontespiser (en på fram- och en på baksidan) samt inreda vinden. Skall bli väldigt roligt att kunna följa ett bygge på så nära håll som vi nu kommer göra.

...och vad händer på djurfronten ...

I måndags kväll upptäckte vi att en av tackorna fått juverinflammation. Det är första gången vi råkat ut för detta och jag ringde därför fårhälsovården på tisdagen och informerade mig vad som måste göras. Tackan och hennes två lamm isolerade vi direkt och Günther mjölkade ut juvret så gott det gick. Nu så får hon en antibiotika-kur fem dagar och sedan hoppas vi hon blir bra igen, dock kommer hon tyvärr behövas tas bort när lammen är avvanda pga att risken är väldigt stor att proceduren upprepas vid nästa lamning. Tråkigt när sådant här händer ... men, men ... man lär sig alltid något nytt när man har djur .... och oftast är det tyvärr den hårda vägen man lär sig mest på.




2 kommentarer:

cecilia sa...

oj va ni jobbar och sliter. lycka till med renoveringen.

Linda sa...

Jovars, men det mesta arbetet skall ju snickarna göra (förrutom målningsarbetet som jag utför på kvällstid). Skall bli så himla kul att få en övervåning :-), man har ju gått och tänkt på det i flera år.